God jul!

Julen har varit bra, även om jag inte direkt tycker om den. Det är faktiskt väldigt härligt att bara få vara för ett tag. Spel, kvalitetstid med nära och kära, promenader, fika och eld i den öppna spisen är så otroligt mysigt. Att få extratid med sin familj måste vara bland det bästa som finns!? Dessutom är det ju alltid kul när det visar sig att man har varit snäll under året som har gått. Eller ja, om man tittade under granen på julaftons morgon verkade det i alla fall som om jag har varit snäll. Hoppas att även ni har haft en bra jul! Puss & kram


Bestyr i natten

Idag kom julkänslan. Äntligen! Innan kändes julen som en omöjlighet att ta sig igenom, men när vi tidigare idag klädde granen kände jag att julen kanske ändå inte blir så hemsk. "Julen är här, och lyser frid på jorden....". Nej, nu ska jag inte sitta här och plåga er med långrandiga låttexter.
Gårdagen var inte speciellt upplyftande om man säger så. Visst fick vi jullov, och visst träffades jag och pappa på sta'n för att ha det trevligt tillsammans och köpa klart de sista julklapparna, men för övrigt var det en hemsk dag. Okej, nu låter jag som världens största pessimist. Totalt nattsvart var det väl inte. Singstar och mys i fotosalen med klassen var i alla fall trevligt. Fast nu låter jag nästan för positiv med tanke på hur det egentligen var. A day filled by tears. (Mer behöver jag inte säga.)

För tillfället håller jag på att städa och julpynta mitt rum. Jag fick något ryck nu ikväll (natt?) och fick för mig att jag både skulle slå in paket och städa. Haha, ja. Nu, efter denna paus, ska jag ta tag i bokhyllan och sedan är det bara renbäddning av sängen kvar. Puss & kram

Min navel dunkar

- vilket är väldigt viktigt för er att veta!

Jag mår verkligen inte bra idag. Jag vill bara kräkas hela tiden, men efter tio gånger går det inte längre. Jag vill skrika högt på grund av illamående. Jag vill sluta frysa så att jag vågar ta febern imorgon.
Denna dag har varit så otroligt tråkig! Jag har bara legat nerbäddad och glott. Mot min vilja måste jag nästan erkänna att jag har saknat skola lite. För jag kan ju lugnt säga att jag hellre mår bra och tvingas vara i skolan, än att må såhär och vara isolerad.

Ni måste tro att jag är helt knäpp. Först tar jag en paus från bloggen, och helt plötsligt skriver jag och klagar över hur dåligt jag mår. Jag vet att jag är konstig. Men nu ska jag skärpa mig! Eller jag ska i alla fall försöka.

Nu ska jag skriva klart min julbetraktelse och sedan ska jag titta på film. Puss & kram


Chefredaktör

Jag är mållös. Aldrig trodde jag att en så'n som jag skulle kunna bli någonting. Hoppas bara att jag nu inte kommer att förstöra tidningen. Eller Sveriges bästa skoltidning kanske man borde säga!? För det är ju faktiskt så att "min" tidning kammade hem lilla journalistpriset i år, och vårt mål är självklart att vinna det nästa år igen. Hoppas, hoppas, hoppas!
För övrigt har min dag inte varit alltför upplyftande. Inte gårdagen heller för den delen. Igår hade jag verkligen ingen ork alls. Jag orkade knappt med att andas. Och idag har allt bara känts väldigt jobbigt. Dagen började med oseriös inspelning och mörker på toalett. Sedan gick det bara utför fram tills klockan var halv fem och jag lämnade skolbyggnaden. Då mötte jag Åza och vi umgicks ett tag.
Nu sitter jag här och vill bara försvinna. Jag behöver en vän! Varför kan ingen vara här och trösta mig nu!? Jag vill tillbaka till Bex och allt te i fredags. Då var det mys, till skillnad från nu.
Idag blev jag även säker på att jag kommer att bli underkänd i engelska. Delvis för att jag är sämst på engelska, delvis för att min lärare i engelska ogillar mig skarpt. Sedan har vi ju ämnen som samhällskunskap, multimedia och svenska som heller inte går så speciellt bra. Jag vill ha lov nu! Jag har varken motivationen eller orken för tillfället. Sjukskrivning tack!

Stjärnskådning på gång, sedan måste jag nog plugga lite och börja på min julbetraktelse.
Jag hoppas att ni har haft en bättre start på veckan än vad jag har haft. Puss & kram

Första advent

När jag skrev inlägg nummer två igår hade jag fortfarande inte tagit tag i det som jag skrev i föregående inlägg. Jag hade varken duschat, fortsatt med städningen eller börjat med pluggandet. Är man tragisk eller vad!? Men men, efter några timmar hade jag i alla fall både städat klart och gjort ett tappert försök till att plugga. Det blev även en dusch.
Men nu känner jag inte riktigt för att blicka tillbaka på den hemska gårdagen. Nog pratat om den! Idag är det första advent och det har varit full rulle från det att jag lämnade sängen till nu. Allt började med att min kära moder väckte mig extra tidigt bara för att vi skulle ha det lite mysigt tillsammans, hela familjen. Sedan gjorde vi oss iordning för att bege oss till kyrkan, och efter gudstjänsten gällde det att agera trevlig dotter tills det var dags för oss att åka iväg för att hänga på innestället. Därefter körde vi mot sta'n för att spendera några timmar där, och när vi väl kom hem igen blev det mer mys.
Nu ska jag tända lite ljus och lägga mig under täcket för att försöka få igång andningen igen. Efter det antar jag att det är en massa skoluppgifter som väntar på mig. Jag står inte ut!
Puss & kram

Min käpp är sönder

Ååååååååh, vad jag är arg på mig själv! Jag bet nyss sönder min käpp. Varför är jag så otroligt dum att jag var tvungen att bita sönder den!? Jag kan ju lika gärna gå och dö.

Hela dagen har jag varit otroligt nere. Jag orkar inte riktigt med allting just nu. Det är nästan så att jag önskar att jag vore musen som ligger platt och blodig utanför vår ytterdörr.

December

Det är hemskt! Idag har jag inte satt foten utanför dörren. Jag har bara suttit här inne i värmen och möglat, vilket resulterar i att jag luktar illa. Eller nu överdriver jag väl lite, men jag är faktiskt väldigt äcklig! Det första jag ska göra när jag har skrivit klart detta inlägg är att ta en dusch. Förhoppningsvis känner jag mig då en aning fräschare. Men man vet ju aldrig. Jag brukar ju äcklas av mig själv och tyvärr är det nog något som inte lär förändras. Jag tror att jag kommer att vara lika äcklig som jag brukar, även denna månad. Och på tal om månad, har det idag blivit december. Julens månad är här ännu en gång och det är snart dags att ta fram allt julpynt och börja tänka på årets julklappar. Julen är verkligen en otäck högtid. Jag tycker inte om den ett dugg. Alla bara tjatar om hur mysigt de tycker att det är med jul, medan undertecknad känner i stort sett det motsatta. Och eftersom majoriteten av novembers diskussioner har handlat om julen och vad som ska stå på önskelistorna, kan jag bara ana vad denna månad har att bjuda på. Den här dagen har ju heller inte direkt bidragit till att man har kunnat glömma julen för ett tag. Idag har jag nämligen försökt att städa och göra det någorlunda adventsfint i mitt rum. Jag vet inte riktigt om man kan säga att jag har lyckats, men försökt har jag i alla fall gjort. Nu är det bara hälften kvar, och det innebär dessvärre att det är vad jag har framför mig denna kväll. Nu kanske ni undrar varför jag måste göra det just ikväll!? Men det är bara för att jag har bestämt mig för att göra det klart inför första advent, och eftersom jag är väldigt envis, ska jag se till att det blir så också!
Till råga på allt är inte städning det enda som jag måste göra ikväll/inatt. Jag måste även plugga en hel del. Så efter min efterlängtade dusch ska jag alltså både städa och plugga. Jag är verkligen lyckad! Puss & kram (& snart är det jul Δ)

RSS 2.0